Kindercoach Mariska Zwaans


Ik ben Mariska Zwaans, 37 jaar oud, trotse moeder van 3 prachtige kinderen en eigenaar van Bloom and Grow Coaching. Dit is een praktijk voor kindercoaching, oudercoaching en autismecoaching.    

DSC_6511 DSC_6507       

De reden dat ik ben begonnen met een coachingspraktijk is omdat mijn hart, al zolang ik me kan herinneren, bij kinderen ligt. Ik riep ook altijd toen ik nog klein was dat ik met kinderen ging werken. En zo gebeurde het ook na de mavo heb ik de opleiding sociaal pedagogisch werk gedaan en vanuit een stage kon ik gelijk aan de slag. Dat was mooi….mijn diploma op zak en mijn eerste baantje in de wereld van kinderen en na bijna 20 jaar, vind ik het werk met de kinderen nog steeds geweldig.

DSC_6523 DSC_6539

Na verloop van tijd bleek de middelste een extra uitdaging in ons leven te zijn. Na een heel groot moedergevoel dat er iets aan de hand is, bleek dat ook zo te zijn. Na 7 jaar alle instanties gezien te hebben en aan alle kanten om hulp te roepen en van het kastje naar de muur gestuurd te zijn, werd er een diagnose gesteld. Geen stempel voor mijn gevoel maar een bevestiging van hoe, wat en waarom.

Eindelijk werd mijn moedergevoel bevestigd en konden we gericht op zoek naar hulp voor hem en voor ons als gezin. Mijn wereld van kinderen waar ik op professioneel vlak inzat, wilde ik uitbreiden naar iets wat ik kon toevoegen op persoonlijk vlak. Mijn kind ondersteunen door middel van door te studeren als kindercoach…..nu ben ik erachter dat ik dat helemaal niet kan als ouder. Ik ben en blijf te nauw betrokken en onze navelstreng zal nooit en te nimmer verbroken kunnen worden. Maar die opleiding van kindercoach heb ik tussen alle bedrijven door toch maar even mooi gedaan en daar wilde ik wel wat mee doen! Ik ben alles gaan uitzoeken en ben sinds 1 april 2016 begonnen met mijn eigen praktijk.

Bloom and grow is een praktijk waar je op een laagdrempelige manier, dus zonder een verwijzing van bijvoorbeeld een huisarts terecht kunt. Voor kinderen zijn er geen lange gesprekken, maar het gaat allemaal op een kindvriendelijke manier met korte praatjes en doen we spellen om erachter te komen wat de kwaliteiten van het kind zijn waardoor ze weer positief in het leven leren staan. Ook door middel van tekenen en knutselen waarbij de creativiteit wordt aangewakkerd en waarbij de emoties worden opgeroepen, kan een kind weer eigen worden met zichzelf en leren om op eigen kracht weer in de maatschappij van nu mee te kunnen komen. We gaan het zelfvertrouwen en zelfbeeld versterken. Als je kind wordt gepest of als je kind iemand in zijn naaste omgeving iemand heeft verloren en hij weet niet hoe hij daarmee om moet gaan. Als je kind veel boos is of hij heeft veel last van spanningen, angsten, concentratieproblemen of veel verdriet. Als je kind snel over- of onderprikkeld is of erg gevoelig is. Gaan jullie als ouders scheiden of zijn jullie gescheiden en heeft je kind daar moeite mee.

DSC_6538 DSC_6531

Ik ben naast kindercoach ook vooral een ervaringsdeskundige als het gaat om kinderen met een vorm in het autisme spectrum stoornis en heb best wat contacten opgedaan in de afgelopen jaren. Ik kan juist als moeder zijnde, invoelen in de ouder die nu van het kastje naar de muur gestuurd wordt en wil juist deze ouders ook helpen. Dit doe ik door middel van Auti Talk! Dit is een autisme café waar ouders en/of verzorgers  samen kunnen praten over hun kind met autisme of een andere beperking. Je kunt hier je verhaal kwijt, maar ook ideeën en adviezen krijgen van elkaar.                               Daarnaast ben ik bezig om een eigen boek te maken met de verhalen van de ouders, verzorgers, brusjes, opa’s en oma’s enz. Deze verhalen gaan over hun kind met een autisme spectrum stoornis of soortgelijke beperking. En ondanks dat het heel moeilijk en zwaar is om met een kind met een beperking te leven, dat uiteindelijk iets heel moois in hun leven is gekomen, namelijk hun kind met een speciaal pakketje want de liefde voor je kind is onvoorwaardelijk!

DSC_6569 DSC_6574                                                                                                      

Ik denk dat ik vooral een mens gericht mens ben, iemand die zich kan inleven in een kind en in een ouder en net even dat duwtje kan geven die je als ouder zelf net niet kan geven en geloof me, ik heb dat dus zelf ervaren. Ik hoop eigenlijk dat alle kinderen een mooie jeugd kunnen krijgen samen met hun ouders en ik hoop dat ik daar een beetje in mag en kan bijdragen!

Heb je interesse in een intakegesprek voor je kind of voor jezelf. Heb je interesse om een keer naar een avond van Auti Talk te komen of heb je interesse om jouw verhaal te vertellen voor het boek, dan nodig ik je van harte uit om contact op te nemen of kijk op de website voor meer informatie.

Met vriendelijke groet,

Mariska Zwaans

Bloom and Grow coaching          

06-39751305                                                                                                  

 www.bloomandgrowcoaching.nl                                                                       

  bloomandgrowcoaching@gmail.com 

DSC_6546