Feestelijke opening Cultuurhuis (Incl. Programma)


Hellevoetsluis

Donderdag 23 februari opent wethouder Margriet den Brok samen met het Cultuurplatform Hellevoetsluis officieel het Cultuurhuis Nieuwe Veste. In het verbouwde pand aan de Opzoomerlaan 106 werken Stichting Muziekschool Voorne, Stichting Theater Twee Hondjes, Stichting Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta en Stichting Mediaplatform Voorne-Putten samen aan een vernieuwend cultureel programma voor iedereen uit Hellevoetsluis en omstreken.

 

Uiteraard wordt dit gevierd! Na het uitpakken, inrichten en schoonmaken is het Cultuurhuis klaar voor de feestelijke openingsweek. Van donderdag 23 februari tot en met zaterdag 4 maart is iedereen tijdens de feestelijke openingsweek van harte welkom om een kijkje te nemen in het nieuwe Cultuurhuis. Er zijn tal van lezingen, workshops, activiteiten en voorstellingen voor jong en oud. Wethouder Kunst & Cultuur Margriet den Brok is enthousiast: “Het Cultuurhuis is een aanwinst voor Hellevoetsluis. Dit is de plek waar inwoners terecht kunnen voor ontspanning, educatie en amusement. De samenwerking tussen de partijen biedt de bezoeker een totaalbeleving aan cultuur en vrijetijdsbesteding. Dit maakt het Cultuurhuis Nieuwe Veste uniek.”

 

Verbouwd

Het pand heeft een flinke transformatie ondergaan. Na een aantal maanden verbouwen, biedt het Cultuurhuis onderdak aan de bibliotheek, het theater, zijn er studio’s ingericht voor muzieklessen en cursussen. Net als in het pand aan het Woordbouwerplein hebben ook het centrum voor vrijwilligerswerk, het repair café en de wetswinkel weer een plekje gekregen. In de foyer zorgt Ipse de Bruggen dagelijks voor een kop koffie met wat lekkers of een broodje. Het pand beschikt over een aantal duurzame oplossingen. Om het nieuwe Cultuurhuis zo energieneutraal mogelijk te maken, is het dak van het Cultuurhuis voorzien van zonnepanelen. Hierdoor wordt het pand grotendeels verwarmd door zonne-energie. Ook wordt er gebruik gemaakt van warmtepompen en is de oude verlichting vervangen door LED-verlichting.


Openingstijden

Het Cultuurhuis is open van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en zaterdag en zondag van 12.00 tot 16.00 uur. Op maandag is het Cultuurhuis gesloten. Natuurlijk is het pand ook geopend tijdens de voorstellingen van het theater en tijdens speciale activiteiten.

Programma Openingsweek Cultuurhuis