Hoogwater 5


Om 21.00 uur stond het water al erg hoog aan de kade in de vesting. Dit komt door een combinatie van neerslag, wind en springtij.

In de regio zijn al diverse voorzorgsmaatregelen genomen, zo zijn in Vlaardingen al diverse kades afgezet, deze staan inmiddels al onder water.

Ook zijn al diverse keringen gesloten, zoals die bij Krimpen a/d IJssel. Ook zal waarschijnlijk de Maeslantkering op vrijdagmiddag rond 15.00 uur gesloten gaan worden. Dit is de tweede keer sinds de ingebruikname, dat deze voor een dergelijke situatie gesloten moet gaan worden.

Het hoogste punt wordt morgen rond 16.00 uur verwacht.

Hoogwater1 Hoogwater


5 gedachten over “Hoogwater

 • F.v.Driel

  Flauwekul en sensatiezoekerij, staat helemaal niet erg hoog, staat regelmatig hoger dan nu.

  • s.leder

   Dit heeft niks met sensatiezoekerij te maken. Dit is een site die mensen informeert over het wel en wee van en over Hellevoetsluis. Dit artikel geeft alleen maar aan dat het vrij hoog staat het water. Niks meer en niks minder. Als het u niet bevalt dit soort informatie dan kunt u de pagina weer ontvolgen. Jammer dat u zo moet reageren.

   • F.v.Driel

    Maar het water staat helemaal NIET hoog, ik woon aan de haven en deze waterstand is normaal. Dus als u mensen wilt informeren over het wel en wee van en over Hellevoetsluis, dan moet u ze wel CORRECT informeren !
    Jammer dat u zo moet reageren als mensen u erop wijzen dat uw berichtgeving onjuist is !

    • Erik Terpstra Bericht auteur

     Beste heer van Driel,

     Normaliter ga ik niet in discussie met de bezoekers van de website. Ik doe dit al een paar jaar, en in die tijd is mij wel duidelijk geworden, dat iedereen wel ergens een mening over heeft. Echter voel ik mij nu wel geroepen om hierop te reageren.

     In ons item staat, dat het water erg hoog staat, wij hebben nooit vernoemd of dit wel of niet vaker gebeurt. In ieder geval wijzen de reactie’s van de bezoekers via de Facebook pagina erop, dat een hoop mensen dit toch wel hoog vinden. En hier zitten ook gebruikers tussen, die daar wonen of hebben gewoond. Wij hebben foto’s gemaakt en erbij vermeld, dat het water hoog staat, en de overige informatie die er bij staat hebben wij overgenomen van de officiele instantie’s. (Er is inmiddels wel besloten, dat de Maeslantkering naar alle waarschijnlijkheid niet gaat sluiten)

     Het staat iedereen vrij zijn mening te uitten over onze items, alleen kan ik me niet vinden in de reactie die u plaatst, en dan meer de manier waarop. Door gelijk te gaan roepen over flauwekul en sensatiezoekerij, is mijn ogen wat overdreven. Maar dat is mijn mening.
     In uw tweede reactie, heeft u het erover, dat wij niet correct informeren. Kunt u mij dan uitleggen wat er niet correct is. Op het moment van het maken stond het water erg hoog, of dat vaker voor komt of niet. Wij hebben daar geen woord over gerept.

     Ik vind het alleen jammer, dat u op deze manier moet reageren. Wij staan echt open voor alle reactie’s en respecteren iedereen zijn mening. Wij proberen alles zo goed mogelijk weer te geven, met zo correct mogelijke informatie. En ook kunt u het er niet mee eens zijn. U bent niet verplicht om onze artikels te lezen, te volgen, of mee eens te zijn.

     Met Vriendelijke Groet,
     Erik Terpstra

   • Annemiek

    Het water staat zeker wel hoog want het steiger aan de kant van de Oostkade staat bijna gelijk aan het water…..Lastig aanleggen!!!
    Zoals u aangeeft is deze waterstand zeker niet normaal want dan zouden er geen boten aan het steiger kunnen liggen!!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.