Videoreportage schietincident Branding *Gecensureerde versie* 6


Videoreportage

In onze vorige video zaten scenes die te confronterend waren. Wij hebben deze scenes verwijderd en de video opnieuw geplaatst. Excuses voor het ongemak.6 gedachten over “Videoreportage schietincident Branding *Gecensureerde versie*

  • Erik Terpstra Bericht auteur

   Nee, wij hebben deze helemaal verwijderd. Er waren te veel mensen die dit te confronterend vonden.

   Groet,
   Erik

 • Stan

  Jullie kunnen dan beter stoppen met nieuws uit de regio.
  Niemand zit te wachten op sensuur!

  De meeste lezers zijn oud genoeg om zelf te bepalen wat zij willen zien.

  Plaats anders geen fragmenten.

  • Erik Terpstra Bericht auteur

   Beste Stan,

   Wij hebben deze afweging gemaakt, daar er een heleboel kritiek kwam op de eerste versie van het filmpje. De beelden die wij verwijderd hebben zijn beelden van het reanimeren, weliswaar achter een scherm, maar was door de schaduw duidelijk zichtbaar.
   Een heleboel mensen ervaarden dit als schokkend, daarom hebben wij besloten om deze scènes eruit te halen. Wij begrijpen, dat je nieuws niet moet sensureren, maar hier hebben wij een afweging gemaakt wat ons het beste leek, zeker gezien het eindresultaat van de slachtoffers.
   Wij proberen het voor iedereen zo goed mogelijk te doen, maar om nou gelijk te gaan roepen, dat we er dan maar helemaal mee moeten vinden we een beetje overdreven. Je zou het ook kunnen waarderen, dat wij respect hebben voor de situatie. Uiteindelijk doen wij het dan voor niemand goed. Als we de volledige versie plaatsen, worden wij geschopt door de tegenstanders en als wij het niet plaatsen, krijgen wij weer kritiek zoals van u. Maar dat is natuurlijk het gemak tegenwoordig op de sociale media, dat iedereen maar wat roept zonder afwegingen te maken.
   Wij proberen alleen alles zo objectief mogelijk en met zoveel respect als mogelijk weer te geven en iedereen zo goed mogelijk te informeren.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.