Wethouders op bezoek bij schoolzwemmen


Wethouders Hans van Lith en Hans van der Velde bezochten dinsdag 22 november een schoolzwemles van leerlingen van basisschool de Hendrik Boogaard in zwembad de Eendraght. Met de te waterlating van opblaasbootjes gaven zij officieel het startsein voor een nieuwe aanpak voor het schoolzwemmen.

Sportfondsen Hellevoetsluis heeft het huidige zwemprogramma kritisch onder de loep genomen en heeft een geheel nieuwe aanpak ontwikkeld. Deze nieuwe aanpak richt zich niet alleen op het plezier in zwemmen, maar ook op survivalvaardigheden om zichzelf en een ander kind te kunnen redden uit gevaarlijke situaties met water. Daarnaast leren kinderen welke mogelijkheden er met water zijn (watersport) en gaat geen kind zonder A-diploma van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. Wethouder Hans van Lith: “Alle Hellevoetse leerlingen van groep 3 tot en met groep 8 krijgen in twintig zwemlessen de nodige vaardigheden mee om zichzelf te kunnen redden zodat ze veilig kunnen buitenspelen. Het sportfondsenbad levert hiermee een belangrijke bijdrage aan de veiligheid van alle Hellevoetse kinderen.” Wethouder Hans van der Velde: “Bewegen is goed voor je, dat weten we allemaal. De Hellevoetse kinderen leren bij zwemles dat bewegen ook heel leuk kan zijn en je leven kan redden. Wat een goede combinatie!”

schoolzwemmen